Drive Systems
NL  |   FR
green techno
Expert aan de lijn?
Bel 0800 999 03

CNG info

Wat is CNG?

CNG (Compressed Natural Gas) is een alternatieve brandstof, en wordt geproduceerd door aardgas te comprimeren tot een druk van ong. 200 bar.
Opslag gebeurt in dikwandige cylindervormige tanks, maar sedert kort zijn er ook zeer lichte tanks uit composietmateriaal op de markt.

Het CNG-systeem bestaat verder uit drukregelaars die de opslagdruk verminderen tot een druk die in de motor bruikbaar is (0-8 bar). Omwille van de lage energiedichtheid van aardgas is het van groot belang voldoende opslagcapaciteit te voorzien in het voertuig teneinde een voldoende autonomie te waarborgen.

Een eenvoudige duidelijke uitleg vindt u hier.Weetjes

Opgelet: Drive Systems is verhuisd Beste klant, wij zijn sedert 1/09 verhuisd naar onze nieuwe locatie te Halen, Stadsbeemd 1420C lees meer
Vergroening van de verkeersbelasting: goed nieuws voor CNG èn LPG rijders

De Vlaamse regering heeft in de vergroening van de autofiscaliteit een belangrijk positief signaal gegeven voor de CNG en LPG rijders lees meer

Nieuwe LPG sticker in voege vanaf 05.05.2013

Vanaf 5 mei treedt een nieuw KB over LPG en CNG in voege. Een van de belangrijkste veranderingen is de verplichte aanwezigheid van een nieuwe LPG (of CNG) sticker op de achterzijde van de wagen.

 

lees meer
Contacteer ons!