Drive Systems
NL  |   FR
green techno
Expert aan de lijn?
Bel 0800 999 03

LPG.

Wat is LPG?

LPG is een afgeleid produkt van de olieraffinage. Het bestaat uit een mengsel van propaan (C3H8) en butaan (C4H10). Afhankelijk van het seizoen, wordt een verhouding 30-70 propaan/butaan tot 70-30 verdeeld. De aanpassing gebeurt in functie van het seizoen, om de dampdruk in de tank te regelen).

De klopvastheid van LPG is hoger dan die van benzine. De klopvastheid wordt uitgedrukt in het octaangetal (RON). Bij de beste benzines bedraagt deze waarde 98 RON. Het octaangetal van LPG bedraagt, afhankelijk van de samenstelling van het mengsel, tussen de 100 en de 105 RON.
Door de hogere klopvastheid zal uw motor minder neiging hebben tot pingelen (zelfontbranding van de brandstof). Pingelen kan ernstige schade toebrengen aan uw motor.

Deze eigenschap maakt dat LPG uitstekend geschikt is als motorbrandstof.
Weetjes

Opgelet: Drive Systems is verhuisd Beste klant, wij zijn sedert 1/09 verhuisd naar onze nieuwe locatie te Halen, Stadsbeemd 1420C lees meer
Vergroening van de verkeersbelasting: goed nieuws voor CNG èn LPG rijders

De Vlaamse regering heeft in de vergroening van de autofiscaliteit een belangrijk positief signaal gegeven voor de CNG en LPG rijders lees meer

Nieuwe LPG sticker in voege vanaf 05.05.2013

Vanaf 5 mei treedt een nieuw KB over LPG en CNG in voege. Een van de belangrijkste veranderingen is de verplichte aanwezigheid van een nieuwe LPG (of CNG) sticker op de achterzijde van de wagen.

 

lees meer
Contacteer ons!